Vseslovenska akcija ZDRAV ZRAK V NAŠIH ŠOLAH

Letošnjega junija smo v našem podjetju AX Systems Adria d.o.o. skupaj z našim partnerjem, podjetjem AEREKS, priznanim izdelovalcem prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo, začeli akcijo, ki smo jo poimenovali ZDRAV ZRAK V NAŠIH ŠOLAH.

Namen akcije je vzpostavitev mikrobiološko varnih skupnih prostorov, v katerih se dnevno zadržuje večje število učencev, dijakov in vzgojiteljev ter učiteljev, v kar največ slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Želimo si, da bi se naši skupni pobudi, ki se bo nadaljevala tudi v letu 2022, pridružilo še več slovenskih osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Več izobraževalnih ustanov se bo vključilo v akcijo, višji bodo njihovi popusti ob nakupu AEREKS prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo.

Izkoristite ugodnosti akcije pri nakupu AEREKS prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo, ki so namenjeni zaščitnemu delovanju v skupnih prostorih. Ljudje, ki so v njih prisotni, dihajo skupni zrak, hkrati pa vanj s kihanjem, kašljanjem, govorjenjem ter zgolj izdihovanjem vnašajo mikrobe. Ti so v zraku lahko krajši čas prisotni znotraj nekoliko večjih kapljic, precej dlje pa se lebdeči v zraku zadržijo v obliki drobnih, kot meglica razpršenih kapljic, aerosolov.

V zraku, ki kroži (recirkulira) skozi ohišja prečiščevalcev Aereks, pri tem pa je izpostavljen dezinfekcijski svetlobi UV-C žarnic, pride do onesposobitve (inaktivacije) v njem prisotnih mikroorganizmov s poškodovanjem njihovih molekul deoksiribonukleidne in ribonukleidne kisline (s kraticama DNK in RNK, v angleščini DNA in RNA). Z vidika tehnološkega procesa so izdelki Aereks najbolj učinkovita in hkrati cenovno najugodnejša zaščita pred virusnimi, bakterijskimi, glivnimi in prionskimi mikroorganizmi (mikrobi, klice, patogeni), ki so v zaprtih prostorih prisotni v zraku.

V vseh šolskih prostorih, kjer so že nameščeni prečiščevalci zraka z UV-C svetlobo izdelovalca Aereks, so šolarji varnejši tako pred sezonskimi virusi gripe kot tudi pred različnimi bakterijskimi okužbami. Prečiščevalci zraka Aereks onesposobijo tudi novi koronavirus SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen covid-19. Dodati velja, da delovanje UV-C žarnic ne ovira poteka učnih procesov, saj so žarnice varno vgrajene v zaprto ohišje prečiščevalcev in tako njihova svetloba ne predstavlja prav nobene nevarnosti za prisotne učence in učitelje.

jedilnica OŠ

Prva, ki se je pridružila naši akciji, je bila osnovna šola iz Stražišča pri Kranju. Aereksove prečiščevalce zraka (in tudi površin) z UV-C svetlobo smo pri njih namestili v jedilnico. Ta močno obremenjen skupni prostor, kamor dnevno vstopi zelo veliko učencev, je z mikrobiološkega vidika postal varnejši. V stražiški osnovni šoli že načrtujejo nove naložbe v varnejšo prihodnost njihovih šolarjev. S prečiščevalci zraka in površin z UV-C svetlobo želijo opremiti še nekaj skupnih prostorov. Ob tem upajo, da se bodo naši vseslovenski akciji pridružile tudi ostale osnovne šole. Več šol se bo vključilo v akcijo, cenejši bodo izdelki Aereks za vse vključene. 

Menimo, da se s skupnimi močmi lahko uspešneje zoperstavimo virusom. Z ugodnim t.i. skupinskim nakupom in posledično uporabo prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo izdelovalca Aereks lahko v šolskem okolju občutno zmanjšamo možnost izbruhov sezonskih grip, da tretjini učencev, ki so vsako leto v marsikateri šoli zboleli, ne bo treba več izostajati od pouka.

rač učilnica

V našem podjetju si vseskozi prizadevamo, da poleg predstavnikov samih izobraževalnih ustanov tudi predstavniki slovenskih občin in države spoznajo prednosti naših izdelkov, ki šolarjem nudijo zaščito pred mikrobnimi okužbami v šolskih prostorih. Naše izdelke smo tako že predstavili predstavnikom Ministrstva za šolstvo in Vlade Republike Slovenije ter bili vsakič deležni pozitivnih odzivov. 

Odkrito pričakujemo, da se bodo občine kot ustanoviteljice osnovnih šol in tudi nekatera ministrstva pridružili naši vseslovenski akciji ZDRAV ZRAK V NAŠIH ŠOLAH v bistveno večjem obsegu. Zagotovljanje varnosti v šolah ni samo naloga ravnateljev ampak tudi županov. O poteku akcije vas bomo obveščali tudi preko naše internetne strani in družabnih omrežij.

Za več podrobnosti o sami akciji in naših prodajnih izdelkih nas lahko kadarkoli pokličete na telefonsko številko 069 76 71 10 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@aereks.si. Z veseljem vam pripravimo vašim željam in potrebam prilagojeno ponudbo z izdelki AEREKS.

V pričakovanju vaših odzivov in z željo po zagotavljanju varnosti v vaši osnovni šoli vas prav prisrčno pozdravljamo.

Vabimo vas, da za več podatkov o prečiščevalcih zraka z UV-C svetlobo AEREKS obiščete našo spletno stran www.aereks.si.

SKUPAJ ZMOREMO!