Prednosti uporabe UV svetlobe

6 Prednosti uporabe UV svetlobe za razkuževanje

Tradicionalne metode razkuževanja se uporabljajo že stoletja – toda ali so dovolj dobre? Resnica je, da lahko tudi natančno čiščenje z vročo vodo, belilom in razkužili zgreši škodljive mikrobe in bakterije. V najslabšem primeru lahko te stvari povzročijo bolezen ali celo smrt.

Po drugi strani pa razkuževanje z UV svetlobo uporablja ultravijolično tehnologijo za hitrejše ubijanje vseh mikrobov in bakterij. Nekatera podjetja to nerada preizkušajo, toda pri Aereksu vemo, da so koristi daleč večje od stroškov. Tu je šest najboljših prednosti uporabe UV-svetlobe za razkuževanje prostora in zraka.

Prednost št. 1: Razkuževanje z UV svetlobo ni strupeno

Najpomembnejša prednost razkuževanja z UV svetlobo je to, da ni strupena. Za razliko od močnih kemikalij, ki se včasih uporabljajo pri izdelkih za čiščenje in sanacijo, je UV svetloba okolju prijazna. Razkuževanje z UV svetlobo je fizični in ne kemični postopek.

UV svetloba je varna za uporabo pri hrani in pripravi le te. Medtem, ko človeku pretirana izpostavljenost UV žarkom lahko škoduje, je to varna metoda razkuževanja v gostinstvu in medicinski panogi. Priporočljiva je uporaba v prostorih, kjer je večji obtok ljudi.

Prednost št. 2: Razkuževanje z UV svetlobo je izjemno učinkovita oblika razkuževanja

Naslednja ključna prednost razkuževanja z UV svetlobo je, da je ta način razkuževanja lahko veliko učinkovitejši od drugih načinov. UV svetloba ubije širok spekter škodljivih organizmov v zraku in prostoru.

Ste na primer vedeli, da UV svetloba uničuje plesni in spore? Druge metode razkuževanja morda niso tako uspešne – ali pa po uporabi pustijo vlažno okolje, kjer glivice lahko uspevajo. Ker je UV dezinfekcija suha metoda, ste lahko prepričani, da bo poskrbela za obstoječo plesen in preprečila njeno rast v prihodnosti.

Prednost št. 3: Razkuževanje z UV svetlobo ubija patogene brez imunitete

Če ste spremljali novice o bakterijah, odpornih na antibiotike, veste, da je imela uporaba nekaterih tradicionalnih protimikrobnih sredstev in razkužil strašne posledice. Razvoj bakterij, odpornih na antibiotike, je pomemben problem v zdravstveni skupnosti.

Za razliko od tradicionalnih metod razkuževanja, je razkuževanje z UV svetlobo metoda za ubijanje bakterij. Zato bakterije ne morejo zgraditi imunosti na UV svetlobo. To je velik plus, zlasti za bolnišnice in prostore za bivanje.

Prednost št. 4: Razkuževanje z UV svetlobo ne potrebuje biti prenosljivo

Naslednja prednost razkuževanja z UV svetlobo je, da lahko naši baktericidni recirkulatorji ostanejo na mestu v sobah za goste in so pripravljeni za uporabo po potrebi. Odlična novica je, da lahko našo enoto namestite in ji nato dovolite, da samostojno opravlja svoje delo.

Enoto lahko nastavite da deluje takrat ko gostov ni v sobi ali pa nastavite da se samodejno vklopi ponoči.

Prednost št. 5: Razkuževanje z UV svetlobo je ugodno

Morda vas bo presenetilo, ko boste izvedeli, da je UV dezinfekcija cenovno ugodna metoda sanacije. Ljudje včasih domnevajo, da je drago, ker se namesto kemikalij uporablja tehnologija, vendar temu ni tako.

Enkratna naložba v tehnologijo razkuževanja z ultravijolično svetlobo vam lahko prihrani čas in denar, saj edinstvena lastnost naših recirkulatorjev pomeni, da v 9000 ur dolgi življenjski dobi žarnice ne boste imeli stroškov vzdrževanja in ker lahko enota deluje samostojno, ko jo namestite. nimate s tem povezanih stroškov fizičnega dela, kot pri drugih metodah.

Prednost št. 6: Razkuževanje z UV svetlobo je varno

Eno najpogostejših vprašanj o razkuževanju z UV svetlobo je: “Ali je varno za uporabo?” Ljudje izpostavljenost ultravijoličnim žarkom običajno povezujejo s tveganji, kot so opekline, vendar je ključnega pomena, da je UV svetloba varna, če jo pravilno uporabljamo.

Naši recirkulatorji so popolnoma varni za delovanje tudi ko so v prostoru ljudje, saj ne ustvarjajo ozona. Če sprejmete ustrezne previdnostne ukrepe, bo UV-svetloba manj škodljiva kot močne kemikalije v čistilnih izdelkih.

Razkuževanje z UV svetlobo vam lahko pomaga pri poslu

Če povzamemo, lahko prehod na razkuževanje z UV svetlobo pomaga  pri zaščiti vaših gostov, tako kot vam prihrani čas in trud osebja, ter denar. Zakaj ne poskusite?