• Aereks Standart

  Najbolj vsestransko uporabna skupina prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo.

 • Aereks Standart M

  Prečiščevalec zraka z UV-C svetlobo Standart M je kot nalašč za uporabo doma ali v pisarni.

 • Aereks Pro

  Najbolj zmogljiva skupina prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo je namenjena uporabi v velikih prostorih.

 • Aereks Trans Avia

  Skupina prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo razvita za vgradnjo v prevozna sredstva.

  Trans Avia 8

AEREKS

Prečiščevalci zraka z UV-C svetlobo

Podjetje Aereks je razvijalec in izdelovalec antimikrobnih prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo (angleško germicidal UV-C air purifier) z dolgoletno tradicijo. S svojimi izdelki je prisotno na mnogih svetovnih trgih, tudi na slovenskem. Z uporabo prečiščevalcev Aereks se v zaprtih prostorih močno zmanjša možnost okužb, ki jih prenašajo mikrobi prisotni v zraku. Mikrobom z drugimi besedami rečemo tudi mikroorganizmi, klice ali patogeni. V zraku, ki kroži (recirkulira) skozi ohišja naših prečiščevalcev, in je pri tem izpostavljeno dezinfekcijski svetlobi UV-C žarnic, pride do onesposodobitve (inaktivacije) v njem prisotnih mikroorganizmov.

Naši prečiščevalci so v prvi vrsti namenjeni zaščitnemu delovanju v prostorih, kjer je stalno prisotnih več ljudi. Vsi dihajo skupni zrak, hkrati pa vanj s kihanjem, kašljanjem, govorjenjem ter zgolj izdihovanjem vnašajo mikrobe. Ti so v zraku lahko krajši čas prisotni znotraj nekoliko večjih kapljic, precej dlje pa se lebdeči v zraku zadržijo v obliki drobnih, kot meglica razpršenih kapljic, aerosolov.

Prečiščevalci zraka Aereks odlično onesposobijo tudi trenutno najbolj osovražen virus na našem planetu – novi koronavirus SARS-CoV-2, zaradi katerega ljudje zbolijo za boleznijo covid-19.

V prečiščevalcih zraka Aereks so nameščene vrhunske UV-C žarnice PURITEC HNS svetovno priznanega nemškega izdelovalca Osram. Njihova prevladujoča valovna dolžina je 254 nanometrov, vsebujejo zelo malo živega srebra in ne proizvajajo ozona. Zaradi posebnega premaza izdelovalec zanje zagotavlja zelo dolgo življensko dobo obratovanja, to je 9.000 ur. S tem uporabnikom Aereks prečiščevalcev zraka zagotavljamo varno in ekonomsko učinkovito delovanje.

Aereksovi UV-C prečiščevalci so popolnoma varen način prečiščevanja zraka in se lahko uporabljajo v času, ko so v prostoru prisotni ljudje, živali in rastline.

Uporabniki se lahko odločijo tudi za dodatno možnost dezinfekcije tal in trdih površin, ki jo nudi model Standart 3×30 PLUS. Z dodatnimi nezaščitenimi UV-C žarnicami, nameščenimi na zunanji strani ohišja prečiščevalcev, dosežejo zelo visoko dezinfekcijo prostora. Uporaba dodatnih izpostavljenih žarnic je možna le v času, ko v prostoru ni prisotnih ljudi ali živali, recimo ponoči. Na povsem enak način se vrši dezinfekcija, ki lahko doseže sterilizacijski učinek, tudi v marsikateri zdravstveni ustanovi.