DONACIJA ZA BEGUNCE IZ UKRAJINE

Podjetje Aereks, ki ima sedež v Kijevu, glavnem mestu Ukrajine, je v četrtek, 21. aprila 2022 Nastanitvenemu centru za begunce iz Ukrajine v Logatcu predalo donacijo prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo v vrednosti 3.000 evrov.

Iz Ukrajine se je pred rusko agresijo v sosednje države umaknilo že več milijonov prebivalcev. Kar nekaj ukrajinskih vojnih beguncev si je zatočišče našlo v Sloveniji, ki jim je na široko odprla vrata. Več sto jih trenutno gosti omenjeni center v Logatcu.

Vladislav Potyrailo, izvršni direktor podjetja Aereks, je posledično sprejel odločitev, da se omenjenemu centru donira ustrezno število prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo za dodatno mikrobiološko zaščito najbolj kritičnih prostorov centra.

“Z vidika tehnološkega procesa so naši prečiščevalci zraka z UV-C svetlobo najbolj učinkovita in hkrati cenovno najugodnejša zaščita pred virusnimi, bakterijskimi, glivnimi in prionskimi mikroorganizmi (patogeni), ki se v zaprtih prostorih prenašajo preko zraka,” je ob tem poudaril Potyrailo.

Sodelavci iz slovenskega hčerinskega podjetja AEREKS EUROPE d.o.o., ki je pristojno za prodajo Aereks izdelkov na mednarodnih trgih, so vzpostavili stik z gospo mag. Katarino Štrukelj, vodjo Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, ki s centrom upravlja.

Z njeno pomočjo so navezali stik z gospo Leo Pignar, vodjo strokovne ekipe socialnih svetovalcev v samem centru. Po strokovnem ogledu prostorov centra smo se odločili, da prečiščevalce zraka z UV-C svetlobo Aereks namestimo v vrtec, učilnico in zdravstveno ambulanto.

Otroci v vrtcu Nastanitvenega centra za begunce iz Ukrajine bodo z novo pridobitvijo – prečiščevalcema zraka in trdih površin z UV-C svetlobo Aereks Standart 2×30 in 3×30 PLUS – varnejši pred škodljivimi mikroorganizmi, ki se zadržujejo v zraku notranjih prostorov. Poleg vrtca sta bili s prečiščevalci opremljeni tudi učilnica in zdravstvena ambulanta.

Samo izvedbo namestitve so prevzeli sodelavci podjetja AX SYSTEMS ADRIA d.o.o., ki skrbijo za prodajo AEREKS izdelkov na evropskem trgu. Strokovno pomoč pri elektroinštalacijskih delih jim je v obliki lastne donacije nudilo podjetje AURIGA d.o.o.

Z leve proti desni: gospod Mihajlo Brodovič, veleposlanik Ukrajine v Sloveniji; gospa mag. Katarina Štrukelj, vodja Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov; gospod Jure Kristan, prokurist podjetja AEREKS EUROPE d.o.o.; gospa Lea Pignar, vodja strokovne ekipe socialnih svetovalcev v nastanitvenem centru za begunce iz Ukrajine; gospod dr. Božo Predalič, državni sekretar na Ministrstvu RS za notranje zadeve

Predaje donacije prečiščevalcev zraka z UV-C svetlobo, ki so bili s ponosom razviti in izdelani v Ukrajini, se je udeležil tudi gospod Mihajlo Brodovič, veleposlanik Ukrajine v Sloveniji. “Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil slovenskim voditeljem in državljanom, ki tako dejavno pomagajo, ne samo Ukrajincem v Sloveniji, temveč tudi Ukrajincem v njihovi domovini,” je dejal gospod veleposlanik.

SLAVA UKRAJINI!

Od leve proti desni: gospod Jure Kristan, prokurist podjetja AEREKS EUROPE d.o.o.; gospod Mihajlo Brodovič, veleposlanik Ukrajine v Sloveniji; gospod dr. Božo Predalič, državni sekretar na Ministrstvu RS za notranje zadeve